JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF med i Trondheim

Kristelig Folkeparti blir med i den rødgrønne koalisjonen i Trondheim, som dermed sikrer seg solid flertall i det nye bystyret.

En talskvinne for Arbeiderpartiet bekrefter overfor NTB at en avtale med KrF er på plass. Plattform for den nye koalisjonen og fordeling av verv offentliggjøres onsdag ettermiddag.

Trondheim har de siste åtte årene blitt styrt av en rødgrønn koalisjon med Ap, SV, Sp og De Grønne. I valget fikk denne koalisjonen 35 av 67 plasser i bystyret. Med KrFs tre representanter på laget har den styrende koalisjonen et bekvemt flertall på 38 plasser i bystyret.

Ap-ordfører Rita Ottervik har imidlertid uttrykt ønske om å utvide koalisjonen mot sentrum. Samtaler med de ulike partiene onsdag førte altså til en avtale med KrF, ledet av Geirmund Lykke.

Trondheim er blitt omtalt som et rødgrønt utstillingsvindu. Den rødgrønne koalisjonen i Trondheim i 2003 sies å ha vært medvirkende til den tilsvarende koalisjonen på riksplan to år etter. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse