JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Stor mangel på ressurser

Tillitsvalgte i politiet mener terrorangrepene har lagt beslag på så store politiressurser at det nærmest er fritt fram for voldtektsforbrytere.

26 voldtekts- og overgrepsetterforskere har nå ansvar for 250 saker ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Samtidig er så mange som 39 voldtektssaker anmeldt hittil i år, 16 bare i juli og august. I fjor var tallet 24 for hele året, skriver Dagbladet.

Stor frustrasjon

Seksjonstillitsvalgt Eirik Wilmann forteller om stor frustrasjon blant dem som jobber med voldtektssakene.

– Det er bare 26 ansatte på sedelighetsavsnittet. I fjor var det medieoppslag om krise i avsnittet og da ble noen av sakene satt ut til andre politienheter, men nå er det verre, sier Wilmann til avisa.

– De som er på jobb padler og prøver å holde hodet over vannet, sier han.

Leder ved vold- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde, ønsker ikke å gi ressursmangel skylda for at så få saker oppklares, selv om flere erfarne politifolk på avdelingen nå jobber med terrorsaken på fulltid. Hun mener hovedårsaken er mangel på DNA eller DNA-profiler.

Overfallsvoldtekter

Samtidig er politiet bekymret over økningen i antallet overfallsvoldtekter. Stadig oftere blir kvinner overfalt og voldtatt av flere gjerningspersoner, skriver VG.

– I flere tilfeller enn tidligere har vi sett at det er flere menn som deltar i voldtekten, sier Rohde.

Ifølge avisas opptelling i de store politidistriktene i landet er det anmeldt over 70 overfallsvoldtekter hittil i år. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse