JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreslår kortere politiutdanning

Per Sandberg (Frp) mener personer med erfaring fra Forsvaret og vekterbransjen ikke trenger å gå full politiutdanning.

Stortingsrepresentant og leder av justiskomiteen Per Sandberg (Frp) vil la personer med erfaring fra Forsvaret og vekterbransjen slippe med et kortere utdanningsløp på Politihøgskolen.

Sandberg mener det er nødvendig å gjøre drastiske grep for å rekruttere mange nok og gode nok politifolk. Han viser til at man er langt under den erklærte målsettingen om å ha to politiutdannede per 1.000 innbyggere, skriver Dagsavisen.

– For noen år siden var det 1,76 politifolk per 1.000 innbyggere. Nå er tallet redusert til 1,66, sier Sandberg.

Samme grunnholdning

Et av hans forslag for å nå målet er å gjøre det lettere å rekruttere personer med kompetanse som kan overføres til politiarbeid. Sandberg foreslår at personer med flere års erfaring fra Forsvaret eller vekterbransjen kan slippe med ettårig eller toårig løp på den treårige Politihøgskolen, for så å gå over i operativ tjeneste i politiet.

– Det er mange som har gått krigsskolen og tjenestegjort i Forsvaret i mange år, som kanskje har lyst til å bli politi. De har akkurat den samme grunnholdningen og grunnutdanningen som dem som går på Politihøgskolen, sier Sandberg.

Uenig

Forslaget om å la enkelte slippe med ett eller to år på skolen faller ikke i god jord hos forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

– Det er nedslående at lederen i justiskomiteen i det hele tatt tenker tanken. Hans argumentasjon er en undervurdering av den komplekse politirollen i dagens samfunn, sier Johannessen til Dagsavisen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse