JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får ikke skattestøtte

Sosialistisk Venstreparti får verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet med seg i sitt ønske om øke skattenivået i neste stortingsperiode.

Denne helgen sa avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen at hun mener det er behov for å revurdere regjeringens løfte om ikke å øke skattene. Det er ikke Arbeiderpartiet finanspolitiske talsmann Torgeir Micaelsen enig i.

– Hvis de spør meg til råds, mener jeg at det ikke er noen grunn til å gå inn i neste stortingsperiode med løfter om høyere skatter, sier Micaelsen til NRK.

– Les også: Vil skjerpe skattenivået

Han mener det er to viktige årsaker til ikke å øke skatten.

– For det første har vi mer enn nok med å forsvare dagens skattenivå, og det andre er at eldrebølgen først kommer om 15-20 år. Da tror jeg denne diskusjonen vil komme opp på nytt, og da kan det hende at svaret vil være annerledes. Men det er det altså ikke i 2013, sier han.

– Les også: Varsler ny skattedebatt

Senterpartiets parlamentariske leder, Trygve Slagsvold Vedum, er enig.

– Vårt utgangspunkt er at skattenivået vil ligge der det er i dag, sier Vedum. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse