JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skal hjelpe bønder i krise

Innovasjon Norge vil lette situasjonen for bøndene som har mistet avlingene sine etter massive nedbørsmengder i sommer.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Bøndene er gode og viktige kunder for Innovasjon Norge, og vi har stor forståelse for den vanskelige situasjonen og bekymringen disse nå opplever, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Gunn Ovesen.

For å bidra til å gjøre situasjonen lettere, vil Innovasjon Norge derfor signalisere imøtekommenhet i spørsmål som gjelder avdragsutsettelse og forlengelse av løpetiden for lån. Innovasjon Norge har ca 20.000 landbrukslån, og det er disse kundeforholdene Ovesen vil yte ekstraservicen til.

Dårlig sommer

Det har strømmet på med meldinger om vanskelige innhøstingsforhold, særlig i Sør-Norge. I tillegg til problemer med innhøsting og kvalitet i kornproduksjonen, meldes det også om stadig større problemer også for grønnsaks- og potetprodusenter.

– Problemene har først og fremst rammet Østlandet. Andelen av kornproduksjonen som holder matkvalitet er nede i 10 prosent. I neste omgang kan også husdyrprodusentene som må kjøpe fôr bli rammet, sier spesialrådgiver Kjell Bruvoll i Innovasjon Norge til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Føre var

– Vi opplever ikke noe renn av bønder hos oss foreløpig. Men vi ønsker å signalisere vilje og en positiv innstilling for dem som måtte få problemer, legger han til.

– Både for næringen og for den enkelte bonden er det snakk om betydelige tap. Ta kontakt med våre distriktskontor så raskt som mulig hvis du får økonomiske problemer, oppfordrer Gunn Ovesen.

– Dess tidligere Innovasjon Norge kommer inn i bildet, desto lettere er det å finne gode løsninger, avrunder hun. (ANB)

Annonse
Annonse