JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Nordmenn trakk vinnerloddet

Mens opposisjonen kaller Stoltenberg-regjeringens forslag til budsjett for 2012 kjedelig, grått og trist, ønsker LO-leder Roar Flåthen å løfte blikket.

nina.hanssen@lomedia.no

– Virkningen av den internasjonale finanskrisen er stor. Jeg er derfor fornøyd med at regjeringen har beredskap og er forberedt på å møte mer økonomisk uro i 2012, sier han.

Flåthen er glad for at regjeringen bygger sitt opplegg på at et Europa preget av gjeldskrise ikke bidrar til ytterligere forverring av utsiktene for norsk økonomi.

– Når jeg tenker på hva mine utenlandske kolleger i fagbevegelsen møter av kutt i offentlig sektor og velferdsgoder, kan jeg trygt kalle Norge annerledeslandet. Her har vi en regjering som ønsker å styrke offentlig sektor og vi har vekst i økonomien. Egentlig er vi alle vinnere, men vi må også være forberede på at krisen kan nå oss, sier han.

Særlig er han bekymret for den høye ungdomsledigheten som han ser i resten av Europa. Også i de andre nordiske landene.

– Vår bekymring nå er selvsagt at også arbeidsplasser legges ned og konkurranseutsatt sektor blir hardt rammet, sier han.

Annerledeslandet

Selv om han i dag har kommet med en del kritiske bemerkninger til blant annet regjeringens forslåtte normalisering av permitteringsreglene, er han opptatt av å løfte blikket.

Sett i et internasjonalt lys, er alle nordmenn vinnere fordi landet har en trygg og solid økonomi. Det mener han ikke er en selvfølge.

– Norges enestående positive utvikling i en internasjonal sammenlikning må tilskrives en langsiktig fornuftig politikk, sammen med oljesektorens store investeringer og en global utvikling som går Norges vei når det gjelder etterspørsel og priser, sier han.

Flåthen er også klar over at deler av industrien er sterkt konkurranseutsatt og med en høyere kronekurs, sliter mange.

Han mener det er viktig å sette inn målrettede tiltak i tilfelle krisen også rammer Norge. Det må blant annet satses videre på arbeidsmarkedstiltak, næringspolitikk og samferdsel.

Flåthen mener at forslaget som nå ligger på bordet har en klar sosial profil som styrker velferden framfor å gi skattelette og privatisering. Det er han fornøyd med.

Annonse

Flere saker

Annonse