JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Orkla har vært drepen for oss

Hovedtillitsvalgt i Rec, Hans Ødegård, er ikke i tvil om hvem som må bære ansvaret for gårsdagens dramatiske nyhet om at solenergiselskapet avvikler 700 arbeidsplasser i Norge.

– Et hovedproblem er at Orkla og Stein Erik Hagen ikke har vært villige til å satse langsiktig og ikke har is i magen til den globale finanskrisen går over og markedet for solenergi snur, sier han i en kommentar til Industri Energi sitt nettsted.

– Det er svært lite gunstig for enhver virksomhet å ha eiere som ikke vil satse. Orklas manglende lyst til å eie REC har vist seg å være drepen for oss, sier Ødegård.

Han mener REC og en solindustri i Norge har fremtiden foran seg, men trenger et annet og mer aktivt og langsiktig eierskap.

– Nedleggelsesvedtaket viser at vi har ingen fremtid med Orkla som eier. Det er synd, fordi jeg er overbevist om at solindustrien har en fremtid i Norge. Det er på sikt en fordel at prisene på solceller nå faller, det betyr at vi innen kort tid kan konkurrere med annen kraft. Når krisen er over vil solindustrien kunne ha en lysende fremtid. Hvorfor skal ikke Norge være med på dette, sier Ødegård.

Selv om gårsdagens kunngjøring om nedlegging av i alt fire fabrikker på Herøya ved Porsgrunn i Glomfjord og i Narvik ikke kom som lyn fra klar himmel, forteller Hans Ødegård om mange bekymrede kolleger.

– Folk er bekymret for fremtiden, de har familie og låneforpliktelser og Telemark har for tiden landets dårligste arbeidsmarked. Narvik og Glomfjord som steder vil bli hardt rammet, sier Ødegård.

Han viser til at NAV nå blir viktig, i forhold til omskolering og å skaffe nye jobber til de som rammes av nedleggelsene.

– Her må hele virkemiddelapparatet settes inn, lokalt, regionalt og fra regjeringen. Dette jobber vi også mye med nå. Alle må nå gjøre det vi kan for å sikre at de oppsagte får seg nye jobber, sier Ødegård.

Annonse
Annonse