JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Å skyte egne fugleskremsler

I LO-Aktuelt nr. 18 2011 skriver Dag Einar Thorsen at et tidligere intervju i det samme bladet med Nik. Brandal var ledsaga av «et nokså panikkartet tilsvar fra Terje Halvorsen og Harald Berntsen».

Til det er å si at så vidt jeg kjenner til, har jeg ikke gitt noen som helst kommentar til Brandal-intervjuet, verken aleine eller sammen med Terje Halvorsen. Dette kunne vel redaktøren ha gjort Thorsen oppmerksom på, så hadde han sleppi å bruke spalteplass på denne korreksjonen. Ei anna sak er at jeg – om det har noen interesse – er enig i tilsvaret fra den utprega sindige Terje Halvorsen, som heller ikke denne gangen var i nærheten av panikk, og slett ikke hadde noen grunn til å være det.

Til Thorsens øvrige belæringer må jeg bruke høvet til å gjøre han kjent med at hvis det er noe Jorunn Bjørgum og jeg uten tvil er enige om, så er det at vi er uenige om hvor vidt Tranmæl var «marxist» eller halvsyndikalist. Thorsen har også dårlig grunnlag for å si at Bjørgum forfekter et tradisjonelt dominerende syn når hu hevder at Tranmæl sto for ortodoks marxisme. Han kan med andre ord ha fordel av å sette seg bedre inn i ting han gir et lite holdbart inntrykk av å beherske.

(Artikkelen sto på trykk i LO-Aktuelt nr. 19/2011)

Annonse
Annonse