JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hva er det med Per Sandberg?

Nok en gang har Fremskrittspartiets Per Sandberg trampa i klaveret.

torgny.hasaas@lomedia.no

I går var leder i Stortingets justiskomité, Per Sandberg fra Fremskrittspartiet, ute og kritiserte konklusjonene fra rettspsykiaterne i saken mot Anders Behring Breivik. Breivik ble vurdert som strafferettslig utilregnelig.

– Vi kan ikke godta rapporten slik den ligger nå, sa Per Sandberg til Nrk.

Det kan tenkes at Sandberg hadde lest rapporten, men det er lite trolig. Han skyter fra hofta og uttaler seg på refleks.

En ting er at han antagelig uttaler seg om noe han ikke har greie på, en annen grunn er at han har en rolle som gjør at han burde holde kjeft.

Et viktig prinsipp i alle rettsstater er at det er vanntette skott mellom lovgiver og domstolene. Når lederen av justiskomitéen prøver å påvirke en pågående rettsprosess, bryter han dette grunnleggende prinsippet. Alle stortingsrepresentanter bør holde seg unna slike kommentarer, og ikke minst komitélederen i justiskomitéen.

I Stortingets spørretime i forrige uke sa han: «Hvis det er noen som har spilt offer etter 22. juli, er det til de grader Arbeiderpartiet». En uttalelse han beklaget i ettertid, men som alle berørte burde vært spart for.

Sandberg er kjent som en rappkjefta trønder, og Fremskrittspartiets varemerke har vært de raske kommentarene med populistisk snert.

Sandberg lever tilsynelatende etter det kjente Arne And sitatet: «Å tenke før man snakker, er som å tørke seg før man driter».

Det er gøyalt når en forfylla and i en tegneserieverden lever slik, men når en av landets fremste parlamentarikere praktiserer det samme, må noen sette en stopper for det.

Annonse
Annonse