JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosial dumping skal ikke være tillatt i Norge

NST- gruppen som har leid ut litauiske arbeidere til bedriften High Comp på Bokn, lønner sine arbeidere med kr 14.33 i timen.

Arbeidstilsynet kan ingenting gjøre fordi virksomheten ikke er allmenngjort, eller kommer inn under ILO 94.

LO i Haugesund og Omegn reagerer sterkt på at slike usle lønnsbetingelser er lovlige i Norge. Når noe slikt er lovlig, er lovene åpenbart ikke gode nok.

LO i Haugesund og Omegn krever at regjeringen tar grep og finner en måte å stanse denne uverdige behandlingen av arbeidsfolk.

Mulige løsninger kan være å gjøre det lettere å få allmenngjort en tariffavtale. Det bør holde at en av partene, arbeidsgiverorganisasjon eller arbeidstakerorganisasjon, krever allmenngjøring. Vi ser også for oss muligheten for at Arbeidstilsynet skal kunne pålegge allmenngjøring.

LO i Haugesund og Omegn minner også om alle de seriøse bedriftene som går glipp av arbeidsoppdrag fordi det er umulig å konkurrere med lønninger på dette nivået. Hvis ingenting gjøres, kan disse også bli tvunget til å opptre useriøst.

LO i Haugesund og Omegn ønsker ikke en slik utvikling av det norske arbeidslivet. Vi er rimelig sikre på at vi er på linje med de rødgrønne partiene i vårt syn på sosial dumping. Men nå holder det ikke å bare mene noe, nå må noe faktisk gjøres!

Her er lenke til saken på Bokn

Annonse
Annonse