JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ungdommen taper på vikardirektivet

Ungdom er den største taperen ved innføring av vikarbyrådirektivet, skriver LOs ungdomsutvalg i Buskerud.

Gårsdagens pressemelding, som sier at AP har bestemt seg for å innføre vikarbyrå direktivet vil nok ikke ha den positive effekten som enkelte i regjeringen håper på. Vi mener at man skal redusere bruken av midlertidig ansatte og heller satse på faste ansettelser. I dagens arbeidsmarked har man mista kontrollen på bruk av vikarer, og midlertidige ansatte.

De største taperne ved innføringen av dette direktivet er nok dessverre ungdom. Fakta er at ungdom er blant den gruppa i befolkningen som har størst arbeidsledighet, mange jobber i deltidsstillinger, eller via korte kontrakter igjennom diverse byråer.

Ungdommer som jobber i et bemanningsbyrå lever ifra lønning til lønning, og er aldri helt sikre på hvordan framtiden blir etter at kontrakten går ut, eller blir fornyet.

Det vil med enkelhet si at muligheten for ungdom i oppstartsperioden av arbeidslivet ikke akkurat blir lettere, når det blir stadig mer akseptert av myndighetene og la ungdom jobbe i en usikker stilling.

Vi i LOs ungdomsutvalg i Buskerud mener at regjeringa burde bruke vetoretten og nekte for innføringen av dette direktivet. Samt at man heller burde bruke tid og ressurser på å innføre rettigheten som f. eks lik lønn for likt arbeid inn i Norges lov på en måte som ikke skader arbeidstagernes rettigheter, men heller styrker dem!

Annonse
Annonse