JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En siste hilsen til Rolf-Thore Hildebrandt

Det var med stor sorg vi mottok det triste budskap om at organisasjonsutvikleren, samfunnsbyggeren og kameraten Rolf-Thore Hildebrandt har gått bort.

Rolf-Thore har gjennom et langt liv som ansatt i Landsorganisasjonen utført en stor innsats og et betydelig arbeid for hele arbeiderbevegelsen.

Han startet opp som LO-sekretær allerede som 28-åring. Først i Møre og Romsdal og deretter Trønderlag, før han kom til Østfold og Sarpsborg i 1974. I vårt fylke ble Rolf-Thore en skikkelig Østfolding, selv om dialekten noen ganger skinte i gjennom.

Innen for organisasjonsutvikling og samfunnsbygging ble Rolf-Thore en bauta for fag- og arbeiderbevegelsen i Østfold. Få, om ingen, i fagbevegelsen har vært med på å prege utviklinga i Østfold som han.

Rolf-Thore var et helt menneske i ordets beste betydning også når det gjaldt hans virke med en ubeskrivelig stor bredde i hans engasjement. Alt fra rekrutteringstiltak for å styrke fagbevegelsen, til engasjementet for forskning og utvikling bl.a. gjennom Stiftelsen Østfoldforskning og utøvende politisk påvirkning og gjennomslagskraft til beste for arbeidsfolk.

Rolf-Thore var også en av arkitektene bak det gode samarbeidet mellom NHO og LO som har utviklet seg her i Østfold.

Han var både den tillitsvalgte og ansatte, som tok grep og hadde visjoner, samtidig som han var pådriveren og agitatoren. Han tok også rollen som «den grå eminensen»; der hvor det ble diskutert folkeopplysning, opplæring og kultur, var Rolf-Thore tilstede, og «glemte» noen dette perspektivet, minnet Rolf-Thore oss om dette.

Maken til optimistisk kamerat med sterk personlighet og psyke vet vi ikke om. Til og med når Rolf-Thore var alvorlig kreftsyk i 2005 og lå på sykehuset, også da var det ofte han som oppmuntret oss, selv om det skulle vært omvendt.

Noe som også understreker den personen Rolf-Thore var, vises gjennom at han med rette har mottatt de to største hederstegn i Arbeiderbevegelsen i Norge, nemlig Sliteren og Agitatoren.

Våre tanker går nå først og fremt til Sygni og familien!

Vi lyser fred over Rolf-Thores minne.

Arne Berg, daglig leder AOF i Østfold

Siri Martinsen, fylkessekretær Østfold Arbeiderparti

Ulf Lervik, distriktssekretær LO i Østfold

Annonse
Annonse