JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtt opp om fanemarkeringen!

Fellesforbundets Petroleumsforum oppfordrer alle til å støtte opp om fanemarkering mot direktivet mandag, og om nødvendig støtte en politisk streik, skriver de i denne uttalelsen.

Fellesforbundets Petroleumsforum er veldig skuffet over at Arbeiderpartiets stortingsgruppe har valgt å innlemme EUs vikarbyrådirektiv i Norsk lov.

Fellesforbundets Petroleumsforum vedtok på sitt årsmøte i mai enstemmig å be regjeringen reservere seg mot EU`s vikarbyrådirektiv. Fellesforbundets landsmøte vedtok det samme i oktober.

I tillegg er det en rekke fagforeninger, forbund og LO avdelinger som har krevd reservasjon mot direktivet. Vår vurdering er at det setter hele den norske modellen i fare og at det i tillegg legitimerer bemanningsbransjen, fører til sosial dumping og truer faste ansettelser. Vi kan ikke akseptere en slik total neglisjering av fagbevegelsens krav. Det sies også at gruppen vil fremme en pakke med tiltak for å sikre økt kontroll med vikarbransjen. Da vil vi minne om at det er EU`s domstol som bestemmer dette dersom det blir fremmet krav om det. Det har fire EU dommer vist tidligere.

Vi vil oppfordre alle til å støtte opp om fanemarkering mot direktivet mandag 5.12 kl. 13.00 utenfor Stortinget.

Fellesforbundets Petroleumsforum krever at Arbeiderpartiets stortingsgruppe gjør om det famøse Vikarbyråvedtaket. Vi krever også at regjeringen bruker reservasjonsretten i denne saken. I motsatt fall, vil Fellesforbundets Petroleumsforum gi sin fulle støtte til en politisk streik.

Fellesforbundets Petroleumsforum er et samarbeidsorgan for reiseklubbene og fagforeninger i Fellesforbundet, innen olje og gassrelatert virksomhet. 42 klubber og 17 fagforeninger er tilmeldt forumet.

Annonse
Annonse