JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Finnes det rødgrønne?

Alvoret i tanken i dette spørsmålet grep meg da jeg møtte det i lederen i siste nummer av LO-Aktuelt.

Ja, finnes det rødgrønne og hva inneholder begrepet egentlig? Det er ikke bare et spørsmål om fargeklatter som skal gli over i hverandre og framstå som noe vi ikke kjente før. Men samtidig er det nettopp det som skal gi folket et alternativ, et politisk alternativ det kan samles om.

Det politiske fellesskap som ligger i «det rødgrønne» er ikke det samme som ligger i det faglige fellesskap som LO representerer. Det politiske fellesskap er altså ikke det samme som det faglige fellesskap. Det var dette som var Arne Borns, tidligere leder i Kommuneforbundet, vanskelighet. Han sa en gang til meg at jeg måtte skape det teoretiske grunnlag for det politiske fellesskap i fagbevegelsen som han mente arbeiderbevegelsen måtte ha, men som Arbeiderpartiet etter hans mening ikke maktet å drive fram. Born fikk erfare at dette ikke var lett.

Men dersom dette ikke føles som en viktig nok utfordring til at den må løses, ja, da vil arbeiderbevegelsen miste grepet på sin store oppgave.

Jeg undres om vi forstår dette og er villige til å ta det inn over oss.

(Artikkelen sto på trykk i LO-Aktuelt nr. 20/2011)

Annonse
Annonse