JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO Service: Sterkt kritisk

Even Hagelien fagsjef i NHO Service Bemanningsbransjen peker på noen områder i regjeringas forslag som er problematiske.

torgny.hasaas@lomedia.no

NHO var allerede i gang med å se hvordan likebehandlingsprinsippet skulle kunne innføres, men hadde tenkt at dette skulle være et spørsmål som kunne ordnes i en kontrakt mellom innleiebedriften og bemanningsbyrået.

– Vi er prinsipielt motstander av at ordningen med solidaransvar utvides. I dag gjelder det for allmenngjorte områder, og det bør ikke utvides. Problemet er knyttet til at lønnsbegrepet ikke er avklart. I regjeringens tidligere høringsnotat har de operert med et forholdsvis bredt lønnsbegrep. Vi mener at det er riktig med et smalere lønnsbegrep, sier Hagelien til LO-Aktuelt. Han vil ikke spesifisere nærmere hva som skal inn og ut, men det dreier seg om ulike tillegg som for eksempel smuss- og høydetillegg og hvordan losji skal beregnes.

– Vi er også sterkt kritisk til å innføre drøftingsplikt ved innleie. Dette vil være en uthuling av arbeidsgivers styringsrett, mener fagsjefen.

Han understreker at dette er en foreløpig kommentar at NHO gjennom høringsrunden vil komme tilbake med flere kommentarer, og Hagelien har ikke ønske om å foregripe denne prosessen.

Annonse
Annonse