JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Viktig å være i takt med virkeligheten

Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet, påstår at jeg er i utakt med virkeligheten når mitt poeng er at Norge trenger mer arbeidskraft i tiden fremover. Jeg håper og tror at Trettebergstuens påstand beror på en misforståelse.

Mitt inntrykk er at Spekter og Arbeiderpartiet er enige om de overordnede målene i arbeidslivspolitikken. Målet er at flest mulig skal jobbe heltid i faste stillinger. I nasjonalbudsjettet for 2012 understreker også regjeringen at aldringen av befolkningen innebærer at arbeidsinnsatsen per innbygger må øke betydelig fremover, derom vi skal opprettholde dagens velferdssamfunn. Dette har også vært det vi i Spekter er opptatt av.

Les Anette Trettebergstuens innlegg: Bratten i utakt med virkeligheten

Videre tror jeg at Trettebergstuen er enig med oss i Spekter om at det ikke er behov for å gjøre store endringer i arbeidsmiljøloven. Yttergrensene i loven når det gjelder arbeidstid er viktige vernegrenser, og det er ikke behov for å endre disse. Diskusjonene må dreie seg om hvordan arbeidstidsbestemmelsene praktiseres innenfor disse vernegrensene. Som et innspill til denne diskusjonen har vi i Spekter skrevet det kapittelet vi mener mangler i stortingsmeldingen om arbeidsmiljø som Stortinget nå skal behandle.

I vårt innspill foreslår vi at det nedsettes en arbeidstidskommisjon som skal se på praktiseringen av arbeidstidsbestemmelsene. En slik helhetlig og faglig gjennomgang har ikke vært gjennomført før, og jeg håper og tror at Trettebergstuen også er interessert i å få mer fakta på bordet. Målet med en slik arbeidstidskommisjon er å sikre at vi er i takt med virkeligheten, slik at vi kan stille de riktige diagnosene før vi begynner med medisineringen.

Jeg kan også forsikre Trettebergstuen om at jeg er svært opptatt av å redusere den ufrivillige deltiden. Dette har vi i Spekter og våre medlemsvirksomheter jobbet aktivt med i flere år. Et viktig tiltak i vårt arbeid er at vi i høst inngikk en samarbeidsavtale med Fagforbundet. Målsettingen med denne avtalen er at vi sammen skal se på konkrete løsninger for å sikre at flest mulig skal få hele og faste stillinger i sykehusene.

I tillegg står Spekter bak og jobber aktivt med at vi skal lykkes med IA-avtalen, nettopp for å sikre at flest mulig deltar i arbeidslivet.

Annonse
Annonse