JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Null er tull

Å kreve null kroner i tillegg før tariffoppgjøret virker som en særdeles dårlig idé.

torgny.hasaas@lomedia.no

LO i Telemark ønsker ikke lønnstillegg ved årets tariffoppgjør. I Dagens Næringsliv sier hovedtillitsvalgt for operatører på Eramet Norway Porsgrunn, Torgeir Larsen at de siste årenes markante lønnsvekst vil slå bena under både de 155 arbeidsplassene i Eramet Porsgrunn og annen landbasert industri. Han får støtte av LOs distriktssekretær i Telemark, Irene Haukedal.

Det er åpenbart at Larsen frykter for arbeidsplassene sine, og er villig til å bidra for at de fortsatt skal opprettholde produksjonen av mangan i Norge. Dette er en positiv holdning, men det spørs om det er rett medisin å avstå fra lønnstillegg.

I den kraftkrevende industri som Eramet utgjør lønnsutgiftene bare en liten del av kostnadene. De største kostnadene er til produksjoneutstyr, råvarer og elektrisk kraft. Den viktigste negative faktoren for framtida for Eramet og tilsvarende produksjon i Norge er åpenbart den sterke norske krona.

Det er godt mulig at det er klokt med lave lønnstillegg i år, men å signalisere det i forkant av tariffoppgjøret er en svært dårlig idé.

Annonse
Annonse