JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstakers rettigheter

Sosial dumping er en stor utfordring og må bekjempes. Dagens regler for allmenngjøring av tariffavtaler har vist seg å ha begrenset effekt. Regjeringen må arbeide for at alle relevante individuelle rettigheter tilknyttet et arbeidsoppdrag må kunne inkluderes allmenngjøringen.
Hovedregelen etter norsk rett er at arbeidstakerne har rett til fast ansettelse. Dette er et prinsipp som også skal overholdes i framtiden. Imidlertid er det situasjoner der det er behov for arbeidskraft i en kortere periode på grunn av spesielle omstendigheter. Arbeidsmiljøloven åpner derfor for midlertidige ansettelser og vikarbruk under helt spesielle situasjoner. Den rødgrønne regjeringen har som mål å sikre rettigheter og betingelser for både midlertidig tilsatte og vikarer. For å få til dette har man gjennom lovgivning og forskrifter, gjennom flere år, opparbeidet en stadig bedre sikring. Det gjenstår allikevel en del før man kan sikre alle arbeidstakeres rettigheter, uavhengig av tilsettingsform. Derfor har Arbeiderpartiet utarbeidet en tiltakspakke som skal utgjøre en slik sikring. Mange EU-land har et svakere vern for midlertidig tilsatte enn Norge, og behovet for et direktiv, som i større grad likestiller ansatte i vikarbyråene med fast ansatte, er absolutt til stede. Store deler av norsk fagbevegelse mener imidlertid at Vikarbyrådirektivet kan åpne for økt bruk av midlertidig ansatte og vikarer ved at EUs rettsystem/ESA vil underkjenne norske særretter og nasjonal lovgivning, med bakgrunn i at direktivet har rettigheter som ligger på et lavere nivå enn den norske lovgivningen. Derfor har det i flere lokallag og fagforbund blitt fattet vedtak som krever at Regjeringen ikke implementerer dette direktivet, og bruker reservasjonsretten som ligger i EØS-avtalen.
Rogaland Arbeiderpartis årsmøte deler denne skepsisen, og ber regjeringen sikre rettighetene for både midlertidig og fast tilsatte, også for framtiden, gjennom en sterk lovgivning parallelt med en implementering. Dersom dette ikke er mulig må regjeringen bruke reservasjonsretten mot direktivet.
(Vedtatt med 81 mot 33 stemmer på årsmøtet til Rogaland Arbeiderparti, mars 2012)
Annonse

Flere saker

Annonse