JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

100.000 kr til alle ansatte

Konkursboet etter bildelfabrikken CTF i Farsund betaler ut 150.000 kroner til hver av de 175 ansatte.

Det har gått opp og ned for bildelprodusenten CTF i Farsund i 2009. I januar gikk bedriften konkurs, men konkursboet inngikk en hemmelig avtale med de ansatte.

Etter at drifta ble sikret, får de ansatte ekstra utbetalinger.

Etter det Farsunds Avis erfarer dreier det seg om ekstra utbetalinger til ansatte på om lag 150.000 kroner til hver av dem.

Les hele artikkelen i Farsunds avis her:

Samtlige ansatte skrev i vinter under på en avtale om at dersom de ble værende i jobben til boet skulle avsluttes endelig, ville de bli tilgodesett med denne summen. Boet skal avsluttes 1. juli.

Av dette utgjør bonusen 100.000 kroner, mens dobbel lønn i to måneder utgjør resten.

Ifølge avisa ønsker ingen av de involverte partene å bekrefte tallene, ettersom det er enighet om at dette ikke skal opplyses om.

Magasinet skreiv tidligere denne uka at drifta er sikret i fire nye år ved fabrikken.

Avtalen med de ansatte ble inngått for å hindre at folk sa opp stillingene, og skaffet seg tryggere arbeide enn usikkerhet ved den konkursrammede bedriften.

Tillitsvalgte Andreas Albrektsen (Fellesforbundet) vil ikke si noe om summene, men opplyser til Farsunds avis at bonusordningen var todelt.

— Hovedargumentet var å hindre ansatte i å si opp jobbene sine, sier Albrektsen som har vært hovedtillitsvalgt i seks år ved bildelfabrikken som etter det kommende eierskifte vil hete Farsund Aluminium Casting AS.

Annonse

Flere saker

Annonse