JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NSB stenger billettlukene

NSB kutter bemanningen i billettlukene med i alt 19 årsverk, 11 i år og 8 i første kvartal 2013. Også telekom-konsernet Ventelo sier opp ansatte.

oystein@lomedia.no

I forhandlingene om løsninger har NSB øremerket 11 plasser i konduktøropplæringen til berørte ansatte.

– Årets inntak er nettopp avsluttet og neste runde kommer i januar 2013. Det var god oppslutning under informasjonsmøtet om tilbudet, men hvor mange som melder sin interesse når det blir alvor vet vi ikke ennå, sier leder i Salgspersonalets fagforening (SPF), Bente Sandaker.

Selgerne i Region Øst, der nedbemanningen kommer, har lang ansiennitet med et snitt på over 20 år. Flere har tenkt på sluttpakke. Fristen for å melde sin interesse for en slik løsning går ut idet NJF-magasinet går i trykken.

SPF har brukt mye tid på å snakke med medlemmene, som også har benyttet bedriftshelsetjenesten og personaltjenesten i tiden etter at informasjonen gikk ut.

– Folk tenker seg om og bruker tid på beslutningen, så hvordan resultatet blir er det ikke mulig å si ennå. Akkurat nå varierer det fra dag til dag hva den enkelte tenker å gjøre, sier Sandaker.

Ansettelsesforholdet er i Region Øst, ikke ved den enkelte stasjon som blir ubemannet.

– Det er en styrke og øker sjansen for frivillige løsninger, sier Bente Sandaker.

I første fase stenger Asker og Ski lukene. I neste fase er planen å følge opp med Sandvika og Lillestrøm. Nationaltheatret får noe redusert åpningstid.

Ventelo Telekonsernet Ventelo deles i to og sier opp ansatte. I konsernet inngår tidligere BaneTele, opprinnelig en del av Jernbaneverket. Norsk Jernbaneforbund har tariffavtale og cirka 20 medlemmer der. Slik det ser ut nå er syv av disse berørt. Noen har valgt sluttpakke, mens andre har fått tilbud om andre jobber i konsernet. Full oversikt er ventet i løpet av fredag 30. mars.

Signalene fra den nye ledelsen er at 300 av cirka 650 ansatte skal bort. Ventelo ble overtatt av oppkjøpsfondet EQT i desember 2011 for 3,6 milliarder kroner.

Annonse
Annonse