JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Positivt tilskudd til alliansen

– Jeg har ingen betenkeligheter med å ønske Industri Energi velkommen inn i Forbundsalliansen, sier forbundsleder i Postkom, Odd Christian Øverland.

may.berg@lomedia.no

Øverland kaller det entydig positivt, men krevende, å ta inn Industri Energi som en fjerde partner i Forbundsalliansen.

– Vi bygger Forbundsalliansen videre, noe som hele tida har vært vår motivasjon, sier han.

Tyngde i samfunnsdebatten

Øverland viser til at et viktig mål med Forbundsalliansen er å bygge en enhet som gir forbundene posisjon til ikke bare å være en tariffpartner, men også en aktør med tyngde i samfunnsdebatten.

– Dette målet oppnår vi lettere i en større enhet. At vi får med et forbund som Industri Energi vil bidra ytterligere til å skape denne tyngden, sier Øverland.

– Jeg ser at noen av diskusjonene vi må ta forbundene imellom, faktisk kan bli enklere med en fjerde part inne i bildet. Det betyr at vi i større grad må tenke nytt, i stedet for å lete etter kompromisser, sier Øverland.

Han påpeker at Industri Energis inntreden i Forbundsalliansen avhenger av at de besluttende organene i de tre forbundene sier ja.

– Blir dere i stand til å følge opprinnelig kjøreplan, med mål om etablering av et nytt forbund neste sommer?

– Vi holder fast på framdriftsplanen, som sier sammenslåing i løpet av 2013. Samtidig vil jeg si at det ikke er unaturlig at man går med dorgefart, når man har storfangst i sikte, sier Øverland.

Annonse
Annonse