JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Snart norsk lønn i åkeren?

Det går mot norsk lønn i grønn sektor. Tariffnemnda har sendt utkastet til forskrift om allmenngjøring av tariffavtale i jordbruks- og gartnerinæringene på høring. Frist: 1. september.

I begjæringen fra LO og Fellesforbundet er det fremmet forslag om å allmenngjøre dekning av utgifter til reise, kost og losji. Slike bestemmelser finnes ikke i Overenskomsten for jordbruks- og gartnerinæringene til Fellesforbundet. Tariffnemnda ber derfor høringsinstansene om informasjon om hvorvidt en slik utgiftsdekning er vanlig i bransjen, heter det i høringsbrevet som nemnda har sendt ut.

Opphør av overgangsordningene

Høringsinstansene oppfordres også spesielt til å uttale seg om hvilken betydning det vil kunne få for lønns- og arbeidsvilkårene i landbruket at overgangsordningen for EU 8-landene per 1. mai i år.

Beslutningen om å sende et utkast til forskrift på høring er i hovedsak tatt på grunnlag av dokumentasjonen som ble fremlagt sammen med begjæringen fra LO, heter det videre.

Har ikke fattet vedtak

Tariffnemnda understreker at den med dette ikke har tatt stilling til om vilkårene for allmenngjøring er oppfylt i denne saken. Nemnda legger til grunn at høringsrunden vil kunne gi ytterligere informasjon og dermed gi nemnda et bedre grunnlag før det eventuelt treffes vedtak om allmenngjøring i saken.

Minstelønn, pluss litt til

Som en liten påminnelse: LO og Fellesforbundet vil ha overenskomstens minstelønnssatser allmenngjort. I tillegg vil arbeidstakersida ha med bestemmelser om følgende:

– Utgifter til reise, kost og losji

– Krav til spise- og hvilerom og innkvartering

– Arbeidstøy

Annonse

Flere saker

Annonse