JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brøt på reiseregler

For første gang på ti år har Forbundet for Ledelse og Teknikk brutt forhandlingene med NHO om lønnsoppgjøret for tekniske funksjonærer.

Det som fikk forhandlingene til å gå i stå var FLTs krav om rett til lokale forhandlinger om arbeidsplan, skiftgodtgjørelse og reise i bedriftens tjeneste – herunder kompensasjon for reise utenom arbeidstid. Særlig det siste teamet har vært en gjenganger i flere lønnsoppgjør.

- Det er ikke lenger holdbart at de ikke skal ha rett til å forhandle seg fram til en rimelig kompensasjon når de bruker av sin fritid til å reise i bedriftens tjeneste. - Fritid er noe av det mest verdifulle vi har idag, sier forbundsleder i FLT Jonny Simmenes.

Lønnsoppgjøret for de tekniske funksjonærene går dermed til mekling, men tidspunkt for meklingen er ennå ikke fastsatt.

Annonse
Annonse