JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I år er vi nødt

- Vi streiker hvis vi ikke får gjennomslag for kravene våre, sier Arne Lihelle.

vegard.holm@lomedia.no

På Mannsverk i Bergen treffer Transportarbeideren to veteraner som fortsatt kjører buss. Arne Lihelle er medlem i Transportarbeiderforbundet, mens Rolf Kristiansen er med i YTF.

- Nå må arbeidsgiverne stå for det de tidligere har gjort avtale om, minstekravet vårt er gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Det kan se ut som arbeidsgiverne går baklengs inn i framtida, sier Arne Lihelle.

- Det eneste arbeidsgiverne skjønner er streik, men jeg håper at mekleren innser viktigheten av å stå for gamle avtaler. Vi må jo avvente meklingen, men min holdning er helt klar, nemlig at vi streiker hvis vi ikke får gjennomslag for kravene våre, sier Lihelle.

Rolf Kristiansen sier han er enig i alt Lihelle sier, og føyer til.

- Jeg liker egentlig ikke streik, men av og til er man nødt. Og i år tror jeg det er nødt, jeg er klar, sier Kristiansen.

Annonse
Annonse