JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seks av ti på jobb i ferien

Hele seks av ti nordmenn klarer ikke å la jobben ligge når de er på ferie, viser en undersøkelse til hotels.com.

Undersøkelsen ble gjennomført blant 2.167 reisende fra åtte land i Europa i juni/juli. Ifølge den virker det som om noen synes det er vanskelig å koble av fra jobben - særlig i tøffe økonomiske tider.

4,5 timer pr uke

På en ukes ferie jobber nordmenn i gjennomsnitt 4,5 timer på reisen. Det betyr at 16,9 millioner arbeidstimer går med i ferien, mens man aller helst skulle slappet helt av, skriver nettstedet boarding.no.

Å slappe av på ferie burde være en grei sak, men mer enn 6 av 10 nordmenn (64%) klarer ikke ”å skru helt av” når de har ferie. De tar med seg laptop og Blackberry på turen og holder regelmessig kontakt med kontoret.

Liker å ha kontroll

– Mange føler nok at det er forventet at de gjør det, og dette kan bidra til å ødelegge ferien for den det gjelder, sier Rolf Forsdahl, reiselivsdirektør i HSH, Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, til boarding.no.

– Men jeg tror nok hovedgrunnen er at mange liker å ha kontroll over sin arbeidssituasjon. Dette gir dem kontroll og frihet, så å jobbe litt i ferien behøver ikke nødvendigvis å være noe negativt, mener han.

Feriejobbere

I undersøkelsen kommer det videre frem at det finnes tre typer ”feriejobbere”.

– 12 prosent sier de kun jobber dersom det er fullstendig krise.

– 17 prosent klarer å koble av i solsengen med laptopen på fanget ved å logge seg inn minst annenhver dag.

– Hele 45 prosent klarer ikke å la være å sjekke mailen, og logger seg inn på maskinen minst en gang om dagen.

Vil spare tid etter ferien

Kun to prosent som jobber i ferien sier de gjør dette fordi de er redd for å miste jobben. 65 prosent synes at å lese og svare på e-mail bidro til at de sparte tid når de kom tilbake til kontoret etter ferien, mens 13 prosent likte å sjekke om alt gikk greit for seg på jobben.

Åtte prosent av de spurte innrømmer at de vil at kontoret skal legge merke til at de er ivrige og er engasjerte i jobben sin.

Vil du lese mer om undersøkelsen? Trykk her .

Annonse

Flere saker

Annonse