JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Denne streiken vinner vi

Universitetsansatte protesterte i Oslo i dag. NTL-nestleder Anita Solhaug fastslår sier de skal vinne streiken.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Medlemmer fra NTL, Unio og YS Stat samlet seg til markering på Universitetet i Oslo onsdag formiddag.

Allsang, appeller og marsjering dannet rammen for protestene mot regjeringens opptreden.

Nestleder Anita Solhaug i NTL holdt appell:

- Jeg er stolt over den innsatsviljen og den kampgløden jeg har møtt overalt. Ingen synes det er moro å streike, men alle er klare til å stå løpet ut for å få et godt og rettferdig resultat. Dette får vi til, og denne streiken skal vi vinne. Ærede motpart: Våre streikefond er velfylte, vi kan streike lenge om nødvendig, sa Solhaug.

Hun understreket at regjeringens tilbud ligger langt under det nivået andre er enige om at frontfaget kommer på. Og at tilbudet innebar knappe 10 000 kroner mer i snitt til medlemmene.

- Vår motpart er snart de eneste som mener at tilbudet som førte til streik ville vært et godt oppgjør. Staten sa nei til å rette opp det lønnsmessige etterslepet de statsansatte har i forhold til ansatte i privat sektor, sa hun.

En av de streikende som var på plass var Susanne Skramstad. Hun jobber på Odontologisk fakultet ved Universitetet, og støtter fullt opp om streiken.

- Det var selvsagt riktig å gå til streik. Det er riktignok rart, siden det er første gang, poengterte hun.

Annonse
Annonse