JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd og gjennombrudd i miljøbedriftene

Mens lønnsoppgjøret for ansatte i miljøbedrifter tilsluttet Maskinentreprenørenes Forbund ble løst gjennom forhandlinger, må oppgjøret for som jobbet i NHO-tilsluttede miljøbedrifter til mekling.

For de ansatte i miljøbedrifter tilsluttet Maskinentreprenørene har LO og fire LO-forbund en felles overenskomst. Denne ble revidert mandag med dette hovedresultatet:

– Et generelt tillegg på kr 1,25 per time og et lavlønnstillegg på kr 2,50 i timen sikrer alle et lønnstillegg på kr 3,75 fra 1. april.

– Fagbrevtillegget ble justert opp med en krone, til 12 kroner timen.

– Minstelønnssatsene heves med 6 kroner timen.

– Tillegget for nattskift økes fra 25 til 30 % og tillegget for bruk av bil i skogbruket blir også oppjustert.

– De samme formuleringene som frontfaget når det gjelder utsetting av arbeid, innleie av vikarer og betalt fedrepermisjon.

– Last ned: Hele forhandlingsforslaget

Forhandlingsforslaget sendes nå ut til uravstemning med svarfrist 25. juni .

Brudd med NHO-bedriftene

Like godt gikk det ikke i forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet/Yrkestrafikkforbundet og NHO Transport om lønnsoppgjøret for de ansattei NHO-tilsluttede miljøbedrifter.

- Arbeidsgiverne ville ikke komme oss i møte verken på en betydelig heving av minstelønnssatsene eller et generelt tillegg som kunne forbedre kjøpekraften. Vi er skuffet over at det ikke ble vist noen reell forhandlingsvilje, oppsummerte Transportarbeiderforbundets 2. nestleder, Torbjørn Reigstad, etter at forhandlingene var brutt mandag.

- Vi har blitt hengende kraftig etter i den generelle lønnsutviklingen og trenger virkelig å gjøre noe med dette i disse forhandlingene. Minstelønna i vår bransje gir eksempelvis ei årslønn mer enn 120 000 kroner under gjennomsnittslønna til en industriarbeider, sier leder for NTFs bransjeråd for miljø, renovasjon og gjenvinning, Oddbjørn Vestli i en kommentar til forbundet eget nettsted.

Tidspunkt for mekling i dette oppgjøret er ennå ikke fastsatt.

Annonse

Flere saker

Annonse