JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Liv og helse er truet

Vaktselskapet Securitas mener at nå kan liv og helse stå på spill i vekterstreiken.

Det er onsdag formiddag ingen ny kontakt mellom partene i vekterstreiken, ifølge både Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service.

Om liv og helse trues, kan det være grunnlag for at regjeringen griper inn i konflikten med tvungen lønnsnemnd.

– Les også: Flytrafikken trues ytterligere

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) avviser at liv og helse er i fare.

– Vi har en egen komité som fortløpende vurderer søknader om unntak fra streiken. Til nå har den mottatt 60-70 søknader, og mange av dem er innvilget, sier Trond Erik Thorvaldsen, kommunikasjonsansvarlig i NAF.

Han opplyser at det ikke har vært noen ny kontakt mellom partene i konflikten. Det bekrefter kommunikasjonssjef Bjørn Ove Fjellandsbø i NHO Service.

Informasjonssjef André Thomsgård i Securitas sier til Dagbladet.no at streiken nå setter liv og helse på spill.

– Vi kan ikke lenger ivareta folks sikkerhet fordi vi ikke har mulighet til å svare på for eksempel trygghetsalarmer og heiser som står fast, sier Thomsgård.

– Om heisen setter seg fast fredag ettermiddag, er det fare for at ingen vektere kan være på plass før over helgen, tilføyer han.

– Les også: Tre flyplasser stengt

Trond Erik Thorvaldsen i NAF mener dette er skremsler.

– Det skjer en opptrapping. Flere har nå interesse av å presse fram en løsning, sier han, og viser også til Avinors varsel tirsdag om «dramatisk forverring av situasjonen» på flyplassene fra og med onsdag, da ytterligere 439 vektere gikk i streik.

– Hvor er dramatikken? Det er under ti minutter kø på Gardermoen, sier NAFs talsmann. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse