JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aker Solutions byr på Goliat

Aker Solutions vil likevel gi anbud på Goliat-plattformen i Barentshavet. Selskapet skal samarbeide med koreanske Samsung, og satser på å få oppdrag med bygging og sammenstilling.

I juni meldte utbyggeren Eni Norge at et konsortium som besto av Aker Solutions, Aibel og Samsung ikke var godkjent som anbyder på Goliat. Eni mente gruppen ble for sterk og ville ha flere anbydere. Både Aker Solutions og Aibel trakk seg deretter fra prosessen, fordi jobben var for stor for hvert enkelt selskap.

Nye samtaler

I dag skriver Stavanger Aftenblad at Aker Solutions likevel vil delta i anbudsprosessen, med Samsung Heavy Industries som underleverandør. Dette skjer etter samtaler med Eni Norge.

– Med Samsung som underleverandør mener vi at vi kan levere et konkurransedyktig tilbud til en god kvalitet på et komplisert prosjekt, sier kommunikasjonssjef Mariken Holter i Aker Solutions til Aftenbladet. Hun sier også at Eni Norge har akseptert den nye konstellasjonen.

Arbeidsplasser likevel?

I følge Stavanger Aftenblad vil Samsung få ansvaret for understellet hvis selskapene vinner oppdraget, mens Aker Solutions vil få jobben med deler av overbygningen, samt sammenstillingen av plattformen.

Aibel holder fast på et de er ute av prosessen og ikke vil konkurrere om jobben.

Både eiere og tillitsvalgte har varslet problemer for leverandørene til oljesektoren dersom ikke flere prosjekter kommer i gang. Skuffelsen var derfor stor etter avvisningen av de tre samarbeidende anbyderne i juni.

– Byggingen av Goliat-plattformen skulle sikre arbeid ved norske verft fra 2011. Det er svært viktig å fylle ordrebøkene, særlig med tanke på hvilken periode verftene er inne i nå, sa en skuffet tillistvalgt i Aker Solutions, Arve Toft, til Magasinett.org. Nå er det altså nytt håp om oppdrag.

Annonse
Annonse