JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i Jordan

- Akseptabelt, sier forhandlingsleder Ole-Kristian Paulsen om forhandlingsresultatet for de ansatte i Jordan.

De ansatte får et generelt lønnstillegg på kr 1,25 i timen og et lavlønnstillegg på 1 krone timen. Et fagarbeidertillegg på 1 krone timen legges også på de relevante lønnstrinnene.

Industri Energi fikk også gjennomslag for sitt krav om at lærlinger som fortsetteri bedriften etter endt læretid skal få godskrevet læretida som bedrifts- og lønnsansiennitet. Forhandlingsforslaget inneholder også de samme formuleringene som frontfaget om rett til fri for å gå til tannlegen, lønnet pappapermisjon og like vilkår for innleide vikarer.

- Sett i lys av den tunge tiden Jordan-ansatte har vært igjennom de siste årene - med flytting av deler av produksjonen til andre land og påfølgende nedbemanning, vil jeg si at dette er et akseptabelt oppgjør, sier forbundets forhandlingsleder Ole-Kristian Paulsen til Industri Energi sitt nettsted.

Det samme sier hovedtillitsvalgt Frank Bjørneseth ved Jordans fabrikk på Flisa. Han er ellers mest opptatt av det nylig annonserte Orkla-oppkjøpet av bedriften.

- Det er klart det knytter seg spenning til hva som vil skje fremover, men, vi våger å håpe på at Orkla vil bidra til en sunn utvikling og trygging av arbeidsplassene, sier Bjørneseth.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri omfatter 40 ansatte ved Jordans fabrikk på Flisa og ved lageret i Oslo.

– Last ned: Hele forhandlingsforslaget

Annonse
Annonse