JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sønnen på 12 åpnet oppsigelsesbrevet

Midt i arbeidstiden ble Catrin Przewozny oppringt av sin gråtende, 12 år gamle sønn. Han hadde åpnet brevet som fortalte at mamma var blitt arbeidsledig.

–Det var en svart dag for min sønn, for meg, for hele min familie, sier Catrin til Fri Fagbevegelse.

Brevet kom i forrige uke fra helseforetaket ZSG i Damp, vel 50 kilometer nord for Kiel. Catrin Przewozny arbeider i ZSG-avdelingen i byen Schleswig. Konvolutten var så hyggelig. Med trykte blomster på konvoluttens forside, trodde den intetanende sønnen at det var gode nyheter, så han åpnet konvolutten. Men da han leste innholdet, brast gutten i gråt.

Brevet var fra morens arbeidsgiver, og ga kort og godt beskjed om at hun var oppsagt med virkning fra 1. august.

Blir det ikke ferie?

–Betyr det at vi ikke har råd til å dra på ferie, var guttungens første gråtkvalte spørsmål da han ringte mamma på mobiltelefonen.

Catrin forteller at hun ble sjokkert over sønnens oppringning.

–Det var så ondt. At de kunne sende en sånn konvolutt med et slikt innhold, er mer enn jeg kan forstå, sier 35-åringen.

Catrin Przewozny har jobbet i helseforetaket ZSG i småbyen Schleswig i fire år. Hun har trivdes i jobben, men med en lønn på under 900 euro (knappe 7.000 kroner) netto i måneden, står hun selvsagt bak fagforeningskravet om lønnsøkning. Hun hadde heller ingen betenkeligheter mot å delta i streiken, da de 1.400 ansatte med stort flertall vedtok i uravstemning å gå til streik.

Går til Arbeidsretten

–Jeg er glad i jobben min, men lønna er ganske enkelt for dårlig, sier hun.

I likhet med sine oppsagte kolleger ved ZSG-avdelingene i Hamburg, Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern går hun nå med fagforbundet Ver.dis hjelp til Arbeidsretten. De mener arbeidsgiveren har brutt flere bestemmelser i arbeidslovgivningen. Catrin Przewozny var opprinnelig ansatt i en av de tidligere Damp-klinikkene, men disse ble i mars kjøpt opp av Tysklands største helseforetak, Fresenius Helios.

Annonse
Annonse