JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nei til tvungen lønnsnemnd!

Det er ikke lett å være sokkelarbeider til du er 67 år. Derfor var den tilleggspensjonen dere fikk på plass i tariffoppgjøret i 1998 så viktig.

Da kunne oljearbeiderne gå av fra 62 år med en pensjon å leve av. Det er denne avtalen arbeidsgiverne nå ensidig går bort fra og en samlet fagbevegelse, IndustriEnergi, SAFE og Lederne, streiker mot.

De store taperne i pensjonsreformen og den nye avtalefestet pensjon (AFP) i privat sektor er sliterne, de som ikke har helse eller krefter til å stå i jobben til fylte 67 år. De får redusert pensjonen med en tredjedel ved å gå av ved 62 års alder. Vi som har offentlig pensjon har til nå klart å beholde tilnærmet full alderspensjon ved avgang med AFP ved 62 års alder (ved 30 års tjenestetid). Derfor forstår vi viktigheten av at dere vinner denne kampen. Det er nettopp de som trenger den tilleggspensjonen framsynte tillitsvalgte i olja forhandlet fram i 1998. Dere streikende på sokkelen kjemper en viktig prinsippkamp for hele fagbevegelsen. Dere har vår fulle støtte. Vi tar sterkt avstand fra å bruke tvungen lønnsnemnd i denne konflikten, liv og helse trues ikke på noen måte.

Annonse
Annonse