JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solvik-Olsens konklusjoner

Frp mener at de borgerlige ville håndtert 22.juli bedre. Vi får håpe de aldri får sjansen til å prøve, men noe kan en lære av Ketil Solvik-Olsen.

Diskusjonen etter 22.juli-kommisjonen har tatt underlige veier. «Glemt» er det at et tidligere Frp-medlem rettet et dødelig angrep på statsmakta, Arbeiderpartiet og AUF. Nå er det Arbeiderpartiet som skal tas, og i dagens utgave av Stavanger Aftenblad utvider Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen målet til også å omfatte fagbevegelsen.

Til avisa sier han: «Jeg mener regjeringens forhold til ledere i fagbevegelsen er en årsak til at det gikk galt. Det har hindret at nødvendige restruktureringer er gjennomført. Dette mener jeg ville vært annerledes dersom vi hadde styrt. En borgerlig regjering er mer handlekraftig på grunn av færre bindinger.»

Nå er det ingen grunn til å stole på at Solvik-Olsens konklusjon er rett.

Tvert i mot viser en artikkel i dagens Aftenposten at interne kamper i Bondevik II-regjeringa, førte til at nødnettet ikke ble utbygd. Høyres finansminister Per Kristian Foss prioriterte kutt i offentlig sektor framfor en nødvendig modernisering av sambandet for nødetatene.

Der vi imidlertid kan stole på Solvik-Olsen, er at en borgerlig regjering ikke kommer til å lytte til fagbevegelsen.

Og det er en lærdom som er nyttig å ta med seg fram mot stortingsvalget neste høst.

Annonse
Annonse