JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser kritikken

– Det er en helt uriktig påstand.
Det sier administrerende direktør i Aleris Omsorg, Geir Lægreid, når LO-Aktuelt konfronterer ham med Hernings uttalelse om at kommersielle selskaper vinner anbud på grunn av lavere bemanning og dårligere pensjonsordninger.
– Vi kan dokumentere at det er feil. Våre sykehjem har minst like god bemanning som de kommunale sykehjemmene, i hvert fall når det gjelder pleiepersonalet.
Lægreid viser til at bemanning er et av de forholdene som vektes aller høyest i anbudskonkurransene og at Aleris legger stor vekt på faglig kompetanse hos de ansatte. Dessuten, forteller Lægreid, har de private sykehjemmene lavere sykefravær enn de kommunale. Det betyr færre vikarer og mer stabil bemanning enn i den kommunale eldreomsorgen.
Lægreid vil heller ikke gå med på at pensjonsordningene er dårligere i de kommersielle selskapene.
– Nei, det er for enkelt. Ordningene er ulike og kan variere i ytelse, men det blir helt feil å si at pensjonsordningene generelt er dårligere i det private. I Aleris har vi en innskuddsbasert ordning på det høyeste nivå som private virksomheter kan ha.
Annonse
Annonse