JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anbefaler ikke autorisasjon

Helsedirektoratet argumenterer i sin rapport for at manuellterapi må defineres som en videreutdanning for autoriserte fysioterapeuter, og ikke en selvstendig utdanning. En videreutdanning vil normalt ikke kvalifisere for en egen autorisasjon.
«Etter Helsedirektoratets vurdering fremkommer det ikke overbevisende argumenter for at manuellterapeutenes yrkesutøvelse er vesensforskjellig fra fysioterapeutenes yrkesutøvelse eller at manuellterapeuter utøver et annet yrke», heter det i rapporten.
Direktoratet viser til at manuellterapeuter ikke er omfattet av en egen autorisasjon eller spesialistgodkjenning i noen av de nordiske landene eller i EU.
I rapporten påpekes det også at de to foreningene som organiserer manuellterapeuter, Norsk Manuellterapeutforening og Norsk Fysioterapeutforbund, faggruppe for manuellterapeuter, er uenige i synet på om manuellterapeutene skal gis autorisasjon eller spesialistgodkjenning.
Helsedirektoratet ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i rapporten.
Annonse
Annonse