JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt: Budsjett for direktører

– Statsbudsjettet preges av at Stoltenberg lytter mer til sine bankdirektørvenner enn til hjelpepleiere, barnehageansatte og pleietrengende eldre, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Regjeringa bryter dessverre løftet om å innføre en bankskatt, og de gir heller ikke kommunene mulighet til å styrke velferden neste år. 5 milliarder mer i frie inntekter spises opp av de økte kostnadene i kommunene, sier Rødt-lederen, og legger til at Rødt heller vil øke skattene for landets rikeste og innføre en bankskatt som gir 13 milliarder mer til de viktige oppgavene. Da kan det bli slutt på at hjemmehjelpene ikke har tid til å gi pasienter skikkelig omsorg, at barnehagene ikke har råd til vikarer, og at svømmehallene fortsatt står tomme.

– Statsbudsjettet viser at regjeringa er fornøyd med dagens tilstand. De legger opp til at privat forbruk skal øke dobbelt så mye som offentlig forbruk neste år. Det betyr halvparten så mye til velferd som til privat kjøpefest i 2013. Veksten i privat forbruk viser at det fins rom for mer felles velferd, men regjeringa tviholder dessverre på Høyres skattenivå fra 2004, mener Bjørnar Moxnes.

Annonse
Annonse