JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTF: Bra for samferdsel

- Regjeringen har lagt fram et samferdselsbudsjett som ser bra ut samlet sett, mener Norsk Transportarbeiderforbund.

- Det legges opp til betydelige økninger på områder som vi er opptatte av. Vi er også tilfredse med at ambisjonsnivået for inneværende Nasjonal Transportplan overoppfylles. Men vi skulle gjerne sett at midlene til for eksempel drift og vedlikehold av vegnettet kunne vært økt ennå mer, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Vegformål

Regjeringen legger opp til å øke posten for drift og vedlikehold av vegnettet med nesten 11 %.

- Det er et skritt i rett retning, men vi har et enormt etterslep på vedlikehold på vegene i Norge og skulle gjerne sett denne posten økt ennå mer, sier Roger Hansen.

- Regjeringen foreslår en økning på nesten 11 % til investeringer i vegnettet. Dette punktet ligger noe under ambisjonsnivået for Nasjonal Transportplan i inneværende stortingsperiode. Dette ambisjonsnivået burde vært nådd gjennom dette statsbudsjettet, sier Hansen.

- Midler til planlegging og bygging av døgnhvileplasser for tungtransport kom for første gang inn på statsbudsjettet i inneværende år, og det blir også satt av midler til å fortsette dette arbeidet også neste år. Men her henger vi kraftig etter resten av Europa. NTF er svært utålmodige i denne saken og vi ønsker oss en storsatsing på dette området de neste årene, sier Roger Hansen.

Kollektivsatsing

- Vi er godt fornøyde med at midler til kollektivsatsing i storbyene øker blant annet gjennom at den såkalte belønningsordningen økes med nesten 64 %. Denne ordningen belønner byer som setter i verk tiltak som begrenser biltrafikk og øker kollektivtrafikk. Det er også bra at regjeringen viderefører satstingen på jernbane. Vi er derimot bekymret over at regjeringen ikke oppfyller sine egne målsettinger når det gjelder kollektivtrafikktiltak på riksvegnettet, sier Roger Hansen, som også er tilfreds med en økning av midlene til rassikring med godt over 50 % i forhold til inneværende år.

Annonse
Annonse