JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Folkehjelpa: – Sats på grasrota

Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp synes det er positivt at regjeringen ønsker å satse på rettferdig fordeling i bistanden, men er ikke overbegeistret for statsbudsjettet.

I en kommentar til statsbudsjettet for 2013, sier Tørres at statsbudsjettet ikke tyder på at ordene følges av økte bevilgninger.

– Stortingsmeldinger og kloke fine ord om rettferdig fordeling er bra, men det hjelper lite hvis vi ikke satser på å støtte de som skal arbeide for rettferdig fordeling og økt demokrati i sine lokalsamfunn i utviklingsland. Slik vi leser statsbudsjettet, er det ingen tydelig økt satsing på å styrke sivilsamfunnet og grasrotorganisasjonene, sier Tørres.

Større forventninger

Tørres hadde ventet et tydeligere strategisk skifte i utviklingspolitikken i regjeringens forslag til statsbudsjett. Hun synes likevel det er positivt at UD legger vekt på å støtte utviklingen av bedre skattesystemer i samarbeidslandene.

– Her kan Norge bli et foregangsland på et svært viktig område, sier hun. Men minner om at for at gode skattesystemer faktisk skal kunne bidra til en bedre fordelingspolitikk, trengs et sterkt organisasjonsliv som kan være «vaktbikkje» og sørge for at skatteinntektene kommer befolkningen til gode.

– Her er støtte til sivilt samfunn svært viktig, sier Tørres.

25 millioner

Den reelle økningen av midler til arbeidet med rettferdig fordeling og demokrati er på 25 millioner. Utviklingsminister Heikki Holmås vil satse på tiltak som fremmer rettferdig fordeling og demokrati.

– Norsk Folkehjelp regner derfor med at han følger opp denne satsingen i revidert statsbudsjett, avslutter Tørres.

Annonse

Flere saker

Annonse