JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Går rundt grøten

Regjeringa går utenom den reelle EØS-debatten som pågår i fagbevegelsen, sier Nei til EU i en kommentar til regjeringas europamelding.

I en pressemelding kraver Nei til EU-leder Heming Olaussen at regjeringa forholder seg til kravet fra deler av fagbevegelsen om å få arbeidslivsspørsmål ut av EØS-avtalen.

I sin europamelding går regjeringen i stedet inn for å utnytte det såkalte «handlingsrommet» bedre for å begrense skadevirkningene av ulike EU-direktiver. Nei til EU er kritisk, men ikke helt avvisende til denne linja.

- Syretesten på om «handlingsrommet» bør vurderes positivt er hvilken praksis regjering og storting legger seg på framover, ikke hva som står i ei stortingsmelding. Dersom Norge legger opp til en mer kritisk holdning til å godta alt som kommer fra EU og er villige til å bruke vetoretten mye mer aktivt, vil det være bra, mener Nei til EU.

Organisasjonen er likevel skeptisk til om dette «handlingsrommet« vil være stort nok til å gi norske arbiedslivsregler tilfredsstillende beksyttelse.

- Å bruke «handlingsrommet» kan vise seg å være en mer eller mindre brukbar måte å drive skadebegrensning på. Symptombehandling har imidlertid aldri fjernet årsakene til problemene, slår Heming Olaussen fast.

Annonse
Annonse