JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stormjegerne

Er et menneskeliv i New York verd mer enn ett i Bangladesh?

martin.slordal@lomedia.no

«Stormjegere» er et begrep som ble presentert i magasinet D2. Det beskriver mennesker som jakter etter de mest spektakulære stormene i USA. Dette har blitt en turistindustri der stormen skal kunne fotografers og oppleves på ganske trygg avstand.

NRK melder i dagens nettutgave at «The Naked Cowboy», halvnaken gitarist og turistattraksjon på Manhatten, synes stormen som herjet med New York natt til i går har vært kjempebra for hans del. Pengene har ramlet inn i kassa.

Helt fra en uke før stormen slo til for fullt på østkysten av USA har vi har kunnet følge stormens herjinger dirkete i de fleste nettavisene. Rett før «Sandy» slo inn for fullt ga avisene inntrykk av dommedag. Vi har sett filmene om dette, nå skulle det skje i virkeligheten.

Og tragediene i USA er mange. Mennesker har mistet livet, familier har fått husene revet bort med rota og vannet har fosset inn i verdensmetropolen. Alt dette har vi fått se direkte fordi mediene har fulgt situasjonen vindpust for vindpust.

25. juni i år døde minst 8o mennesker under en naturkatastrofe i byen Chittagong og sør i Bangladesh. Store jordskred ble utsløst av regn som skylte over byen, slik den kan gjøre på den tiden av året, sammen med tropiske sykloner. Mennesker ble begravet levende i leire og jord. Familier som ikke eide så mye mistet alt de hadde. Dette skjer ofte i denne delen av verden og folk der er vant til å håndtere denne type katastrofer. Bengalerne er alltid rask tilbake på bena etter slike hendelser, selv om ressursene er små.

Det var ingen livedekning fra jordskredene 25.juni i Bangladesh. Noen nyhetssaker, noen notiser, men ingen vindpust for vindpustsitater og hendelsene var fort glemt.

New York er en flytur unna og mange nordmenn har et nært og familiært forhold til verdensmetropolen. Men et menneskeliv i New York er ikke mer verdt enn et menneskeliv i Chittagong. Når vannet flommer over i Bangladesh er det en like stor tragedie som når stormen fillerister New York.

Denne gangen har mange av nettavisene fungert som «stormjegere» i byen som aldri sover. Verden vakler når Frihetsgudinnen svaier i vinden. Hver sommer rammes Bangladesh av tropiske stormer og oversvømmelser der mange menneskeliv går tapt. Neste stormjegertur fra norske medier bør legges dit.

Annonse

Flere saker

Annonse