JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uakseptabel forskjellsbehandling

Transportarbeiderforbundet vurderer å anmelde Vegvesenet for tjenesteforsømmelse. To utenlandske sjåfører hadde overlast og fikk kurs av Vegvesenet, en norsk sjåfør hadde fått stor bot og inndraging av førerkortet, hevder Transportarbeiderforbundet i en pressemelding.
NTF har nå anmeldt Vegvesenet. Hele anmeldelsen kan leses her.

vegard.holm@lomedia.no

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) vurderer å anmelde Statens Vegvesen for tjenesteforsømmelse etter en kontroll av tunge kjøretøyer på Krossmoen ved Eigersund i forrige uke. To kjøretøyer med utenlandske sjåfører ble stoppet med henholdsvis 20 tonn og 15 tonn usikret last. Kontrollørene ga sjåførene et lynkurs i lastsikring og slapp de videre uten noen form for reaksjon utover å advare om politianmeldelse hvis de ble tatt igjen.

- En norsk sjåfør med 20 tonn usikret last ville ikke fått noe kurs i sikring av last. Han eller hun ville fått minst 6 måneders inndragning av førerkortet og et femsifret antall kroner i bot. Dette er en helt uakseptabel forskjellbehandling, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF.

- Vi forventer at alle skal behandles likt. Det kan ikke være slik at passet avgjør om du som sjåfør skal få bøter og inndragning av førerkortet ved brudd på Vegtrafikkloven. Et så grovt brudd på likebehandlingsprinsippet er vi nødt til å forfølge, sier Roger Hansen.

- Statens Vegvesen må nå svare på om det er etablert en kontrollpraksis for der utenlandske tunge kjøretøyer og sjåfører skal behandles mildere enn norske. Det er en stor diskusjon i offentligheten knyttet til utenlandske tunge kjøretøyer som transporterer gods i Norge. I denne diskusjonen blir de utenlandske sjåførene ofte urettmessig kritisert. Hvis Vegvesenet fortsetter kontrollpraksisen fra Krossmoen, vil det gi ny næring til de som på urimelig vis henger ut underbetalte utenlandske sjåfører. De som bør kritiseres i denne debatten, er først og fremst de norske transportkjøperne som er på grenseløs jakt etter billigst mulig transport, sier forbundsleder Roger Hansen.

Annonse
Annonse