JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilrettelegging mot sykefravær

Sju av ti arbeidstakere mener forebygging er viktigst for å redusere sykefraværet. Samtidig innrømmer en av fem sjefer at de ikke jobber forebyggende.

Dette er noen av hovedfunnene i en undersøkelse Opinion Perduco har gjort for partene bak nettstedet www.inkluderende.no. Undersøkelsen er gjennomført blant både arbeidstakere og ledere.

– Det er viktig med et raust og inkluderende arbeidsmiljø med klare signaler fra ledelsen om hvordan de ønsker å ha det på arbeidsplassen, kombinert med medvirkning fra tillitsvalgte og ansatte. Et viktig element her er forebygging av konflikter, sier Trine Lise Sundnes i LO i en pressemelding.

Hun er overrasket over at en av fem sjefer innrømmer at de ikke jobber forebyggende.

– Det er ikke godt nok når hver femte sjef innrømmer at de ikke jobber forebyggende. Forebygging av sykefraværet bør være prioritert uavhengig av om bedriften er IA-bedrift eller ikke, sier hun.

I desember 2001 ble den første avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv signert. Siden har det vært en jevn vekst av norske virksomheter som har tegnet IA-avtale. I dag har 56 prosent av alle virksomheter i Norge tegnet IA-avtale. Andelen offentlige virksomheter som har tegnet avtale ligger på nærmere 100 prosent, mens andel private virksomheter som har tegnet avtale ligger på 38 prosent. Totalt antall IA-virksomheter i dag er 62 000, viser tall fra NAV.

Til tross for at over halvparten av alle virksomheter i Norge har tegnet en IA-avtale, er kunnskapen blant arbeidstakere lav når det kommer til om bedriften de jobber i er en IA-bedrift. I følge undersøkelsen fra Opinion Perduco er en av fire arbeidstakere ikke klar over om bedriften de jobber i er en IA-bedrift.

Annonse

Flere saker

Annonse