JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye hovedverneombud i Posten

Det skapte sterke reaksjoner da Postkom valgte å gi de tre hovedverneombudene på toppen fyken tidligere i høst. Nå er tre nye oppnevnt fra nyttår.

simen@lomedia.no

Tor Øyvind Fevang blir nytt hovedverneombud i Posten Norge AS, Øyvind Bjørnødegård i Divisjon Post og Ole Andre Urvold i Divisjon Logistikk.

Mens det i andre virksomheter er vanlig at verneombudene velges av de ansatte, går Postkom under en unntaksregel i Arbeidsmiljøloven på grunn av virksomhetens størrelse og organisasjonsgrad. Det gir Postkom fullmakt til å oppnevne verneombudene.

– Vi er fornøyd med at de tre vi ønsket har sagt ja til å bli nye hovedverneombud, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom.

Det nye hovedverneombudet på konsernnivå kommer fra distribusjon i Horten, og er i dag kretsleder i Buskerud, Vestfold og Telemark. Tor Øyvind Fevang tar over som hovedverneombud etter Jan Flenstad fra nyttår.

Øyvind Bjørneødegård er i dag regionalt hovedverneombud i Oslo, Akershus og Østfold krets, og har vært vara i Divisjon Post. Fra nyttår tar han altså over for Sigrunn Nilsen.

I Divisjon Logistikk er det Ole Andre Urvold som blir hovedverneombud. Han kommer fra transportterminalen i Trondheim og har de siste årene vært regionalt hovedverneombud i Midt-Norge.

Tove Walde er oppnevnt som nytt hovedverneombud for FO Salg og Kundeservice. Hun tar over etter Elin Marstein Olsen som ikke ønsket å fortsette.

Da det tidligere i høst ble klart at Postkom ikke ønsket å gjenoppnevne de tre hovedverneombudene på de to øverste nivåene i Posten, skapte det reaksjoner.

* Les saken: Postkom vraker hovedverneombud

De tre berørte uttalte at man vil miste kontinuitet og erfaring i vernetjenesten når alle på toppen må gå samtidig. Postkom svarte på sin side at det har vært slitasje i dialog og samarbeid.

Forbundsstyret har også oppnevnt nye regionale hovedverneombud i Divisjon Post og Divisjon Logistikk. Verneombudene i kretsene er ikke oppnevnt ennå, den oppgaven er delegert til kretsene selv.

Annonse

Flere saker

Annonse