JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO truer med boikott

LO-leder Roar Flåthen truer med å få hele fagbevegelsen til å droppe Norwegian, dersom selskapet gjør alvor av å bemanne langdistanseflyene med utenlandsk personell. Norwegian ber Flåthen roe seg ned.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos sa til Aftenposten fredag at han ser det som helt naturlig at selskapet har ansatte bosatt i Bangkok på langdistanserutene til Thailand.

– Hvis Kjos skal fylle opp flyene sine med utenlandske ansatte, blir det ikke kjøpt en eneste Norwegian-billett fra LO i framtiden. Da legger han seg på Ryanairs useriøse linje. Og de flyr vi ikke med, sier Flåthen til VG.

– Les også: Føler seg uthengt av Norwegian-sjefen

– Les også: LO advarer mot sosial dumping

Arbeiderpartiet er enig med LO-lederen og vil ikke la utlendinger jobbe på norske fly. Norwegians trussel om å flytte til Sverige, blir avvist av Anette Trettebergstuen i Stortingets arbeids- og sosialkomité.

– Vi må ta en avgjørelse over nyttår. Men allerede nå kan jeg si at jeg er fullstendig enig i fagbevegelsens protester i høringsrunden, sier hun.

Trettebergstuen sier regjeringen ennå ikke har tatt stilling til forslaget om å la personell som kommer fra land utenfor EØS, ansettes. Både Flåthen og Trettebergstuen mener resultatet blir sosial dumping.

– Jeg synes LO og Flåthen bør tenke seg litt mer om før de kommer med slike angrep. Vi er ikke i nærheten av sosial dumping, og det er feil at bruk av utenlandske ansatte på langdistanserutene vil kunne «spre seg» til norske ruter, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til VG. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse