JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykefraværet litt opp

Sykefraværet gikk litt opp i 3. kvartal 6,3 % sykefravær er likevel det laveste som er målt i tredje kvartal i dette århundret.

<a href="http://multimedia.api.no/www.frifagbevegelse.no/archive/04648/Sykefrav_r3kv2012_4648570a.jpg" target="blank"><img align="right" src="http://multimedia.api.no/www.frifagbevegelse.no/archive/04648/Sykefrav_r3kv2012_4648570a.jpg" border="0" height="300" width="450" alt="klikk for større grafikk" /></a> Både arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad og LOs førstesekretær, Trine Lise Sundnes, legger i sine kommentarer vekt på at fraværet er lavere nå enn i tredje kvartal i fjor. Begge mener det er for tidlig å si om den lille oppgangen fra 2. til 3. kvartal i år er starten på en ny trend.

Det egenmeldte fraværet var i 3. kvartal 0,7 %, og det legemeldte fraværet 5,6 %. Ett år tidligere var tallene 0,8 % og 5,8 %.

I avtalen om et inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) er et av hovedmålene å redusere sykefraværet med 20 %. Per 3. kvartal i år har man greide å redusere fraværet med 15,6 %.

Fortsatt er det muskel- og skjelettlidelser som er årsaken til 40 % av sykefraværet. Deretter følger psykiske lidelser med 20 %.

Les mer om sykefraværstallene hos Nav og hos Statistisk sentralbyrå

Annonse
Annonse