JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil bytte ut SV med KrF

Sterke krefter i både Senterpartiet og Ap drømmer om å danne ny regjering sammen med Kristelig Folkeparti.

Folk i begge partiene håper at KrF-leder Knut Arild Hareide i løpet av neste stortingsperiode går lei av Høyre og Frp.

Offisielt sier alle de tre partiene at de går til valg på fortsatt rødgrønt samarbeid, og at de ikke har noen annen plan. Men mot løfte om anonymitet snakker politikerne åpent om sin plan B: alternativene til fortsatt rødgrønn regjering. Få har tro på at Ap, SV og Sp vil fortsette å opptre som en samlet blokk dersom flertallet ryker ved stortingsvalget neste høst. skriver Aftenposten, som har hatt bakgrunnssamtaler med et titall kilder i Ap, SV og Senterpartiet.

– Les også: Ap fram – Frp tilbake

Vurderingen er at SV og KrF står for langt fra hverandre politisk til å kunne forenes i én og samme regjering, og at man derfor må velge hvilket av disse to partiene man skal satse på.

– Jeg er overbevist om at Ap har en plan B og C og vil sikre seg muligheten til å fri til KrF og Venstre, sier en sentralt plassert SV-kilde.

– Å gå til valg igjen sammen med SV og Sp før stortingsvalget i 2017? Nei, grøss og gru, sier en Ap-representant.

– Hvis verken vi eller KrF sitter i regjering etter valget, vil det ta veldig kort tid før Sp og KrF snakker godt og mye sammen, sier en Sp-kilde. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse