JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ufaglærte vokter forvaringsdømte

To ganger i år har alle betjenter på forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel vært ufaglærte.

I tillegg til rundt 110 fast ansatte betjenter i turnus, har Trondheim fengsel rundt 40 ufaglærte på sin tilkallingsliste.

– Det har skjedd på to vakter i år. Det tok vi et oppvaskmøte på, sier avdelingsleder Magnar Kristiansen ved forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel til Adresseavisen.

Økonomien er forklaringen på at det brukes ufaglærte.

– Det er billigere å leie inn ufaglærte enn å ha faste betjenter på overtid. En annen årsak er at vi må ha ufaglærte ved ferier eller kurs for å få vaktlistene til å gå opp, sier Kristiansen.

Årlig uteksamineres rundt 175 ferdigutdannede fengselsbetjenter i Norge. De som står på tilkallingslista i Trondheim er blant annet jusstudenter og personer som har søkt fengselsskolen.

– I utgangspunktet var det flest ufaglærte på sommeren, men nå ser det dette ut som det er blitt en trend hele året. Det har skjedd en gradvis endring, sier Kristiansen.

Totalt 76 personer soner i dag forvaringsdommer i norske fengsler. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse