JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aasrud må lytte til de ansatte

I løpet av året skal det avgjøres hva som skal skje med regjeringskvartalet og høyblokka. Statsråd Rigmor Aasrud vil ha innspill fra innbyggerne. Tillitsvalgte mener de ansatte må bli lyttet til.

morten.hansen@lomedia.no

På årets første dag sa Fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) at hun vil ha mer debatt rundt regjeringskvartalets framtid.

Til NTB sa hun at har et ønske om å trekke inn allmennheten inn og få mer debatt om å rive eller ikke-rive.

– Så håper jeg at vi skal bruke tid på å få i gang en debatt om hva som er viktig når vi skal bygge et nytt regjeringskvartal, og hvem som mener hva om de forskjellige tingene, sier Aasrud til NTB.

Reagerer

Tillitsvalgt i Norsk Tjenestemannslag (NTL) Sentralforvaltningen, Bjørn Halvorsen, hadde helst sett at Aasrud hadde nevnt de ansatte i utspillet.

– Jeg reagerte litt på at hun som minister ikke nevner de tillitsvalgte. Det er naturlig at de tillitsvalgte lokalt får være med å bestemme hvordan arbeidsplassen deres skal være, sier Halvorsen.

Han påpeker at partene i arbeidslivet er enige om dette, gjennom hovedavtalen i staten.

– I tillegg må selvfølgelig sikkerhetstiltakene fra 22. juli-kommisjonen følges opp. Disse tiltakene må veies opp mot hvor åpen forvaltningen skal være, sier Halvorsen.

Vanskelig

Ett av spørsmålene som engasjerer mange, er framtiden til Høyblokka. Bygningen, som blant annet rommet statsministerens kontor, er tegnet av Erling Viksjø. Også framtiden til Y-blokka, som har utsmykninger av Pablo Picasso på fasaden, er åpen. Flere har tatt til orde for bevaring av disse bygningene, og har pekt på at Høyblokka både har nasjonal symbolverdi og er viktige både kunstnerisk og arkitektonisk.

Halvorsen understreker at de menneskelige faktorene er vel så viktige som de materielle.

– Vi har hatt en undersøkelse blant alle tillitsvalgte i regjeringskvartalet, med fokus på blant annet sikkerhet. Det var veldig delte meninger om utformingen av framtidens regjeringskvartal. En vanskelig faktor i dette, er at noen av de som ble sterkest berørt av 22. juli har en psykologisk sperre mot å jobbe i de gamle lokalene. Man kan skjønne at folk har et sånt syn på en arbeidsplass hvor de har blitt utsatt for terror, blitt alvorlig skadet og mistet kollegaer, sier Halvorsen.

NTL-tillitsvalgt Bjørn Halvorsen mener de ansattes syn bør vektes tungt når framtidens regjeringskvartal skal utformes.

Annonse
Annonse