JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Iskremjobber i fare

Igjen blinker det blå lys hos iskremprodusenten Diplom-Is. Denne gangen er det fabrikken i Brevik, med 40-50 arbeidsplasser, som står i fare.

Etter at fabrikken i Rakkestad i Østfold ble nedlagt i 2006 og virksomhetene i Sverige og Danmark ble solgt, har Tine-eide Diplom-IS nå iskremfabrikker på Gjelleråsen ved Oslo og i Brevik i Telemark. Ifølge Porsgrunn Dagblad diskuterer konsernledelsen nå to alternativer:

– Å omstrukturere driften og produksjonen ved anleggene på Gjelleråsen og i Brevik.

– Å nedlegge fabrikken i Brevik.

Hovedtillitsvalgt for de 130 Diplom-Is-ansatte som er organisert i Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet, Atle André Jakobsen, sier til avisa at en beslutning skal tas i løpet av 3 – 5 måneder.

Etter å ha gått med store underskudd i flere år, viste regnskapene mindre overskudd både i 2010 og 2011. Selskapet produserer og selger omkring 28 millioner liter iskrem i året og har markedsandel på 54 % av det norske iskremmarkedet.

Tine skriver likevel i en melding på sine nettsider at man forventer at det vil være behov for betydelige investeringer for å fornye produksjonsteknologien i årene framover. Det skal være bakgrunnen for at man har satt i gang en ny runde med vurdering av anleggsstrukturen.

Annonse
Annonse