JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politi mot streikende i Aten

Gresk opprørspoliti stormet i natt hovedtrikkestallen til T-banen i Aten for å bryte opp en ni dager lang streik.

T-banearbeiderne streiket i protest mot planlagte lønnskutt på opp til 25 %. Kuttene er en del av det omfattende spareprogrammet den greske regjeringen har godtatt å gjennomføre for å få økonomisk krisehjelp fra EU, Pengefondet og den europeiske sentralbanken.

Stormingen av trikkestallen gikk noenlunde fredlig for seg. Gresk politi opplyser til BBC at tre personer ble arrestert, men løslatt etter kort tid.

Politiaksjonen var likevel ikke tilstrekkelig til å få gjenåpnet T-banen og få bukt med det enorme trafikkaoset streiken har ført til. NTB melder, med gresk radio som kilde, at bare 50 ansatte møtte på jobb i dag morges. Det var alt for få til å sette T-banen i drift igjen.

BBC melder at andre transportarbeidere har reagert på stormingen med å slutte seg til streiken og at det er ventet store demonstrasjoner i Aten ut over dagen.

T-banestreiken er tidligere dømt ulovlig av den greske arbeidsretten. Stormingen av trikkestallen ble gjennomført med hjemmel i den greske loven om sivil mobilisering. Da opprørspolitiet stormet inn overrakte de arbeiderne mobiliseringsordrer som sa at de risikerte å bli arrestert og miste jobbene dersom de ikke gjenopptar arbeidet innen 24 timer.

Arbeidsløsheten i Hellas er på over 25 % som følge av den beinahrde sparepolitikken som har vært ført de siste årene for å rette opp landets skakkjørte økonomi.

Annonse

Flere saker

Annonse